fredag den 20. juli 2012

Hjemmelavede lækkerier...

Når dagen er ved at være slut, når der er blevet malet dagen lang og aftensmaden er indtaget, så står den på syltning.

Ja, der skal da ikke gå nogen af havens lakkerier til spilde. Lige i øjeblikket er mine forældre i Frankrig og mine naboer er også ude og rejse. Det betyder at ud over mit eget lille vægdrivhus, passer jeg både mine forældres kæmpe køkkenhave og drivhus, samt naboens drivhus, og der er meget mere end vi kan nå at spise, på trods af at Storm også får med i dagpleje...

Den anden aften syltede jeg derfor 20 agurker, og de smager aldeles skønt. I stedet for almindeligt lagereddike bruger jeg hvidvinseddike og sylter løg sammen med.

Det bugner også med squash og dem har jeg grillet og lagt i valnøddeolie med valnødder, revet citronskal, estragon og lidt hvidløg, og de smager fantastisk til lidt ost.

Citronerne er dog ikke fra haven her hjemme, men taget med hjem fra mine forældres terasse i deres sydfranske hus, de er lagt i salt/citronlage med peberkorn og laurbærblade.

Ja så her går ingen ting til spilde, det næste må blive hindbærrene der skal plukkes, men nøj der er mange af dem, så tiden skal lige findes...

5 kommentarer:

 1. Uhmmm.. Elsker hjemmesyltede lækkerier!

  Sommerhilsner
  /Christina

  SvarSlet
 2. Hvor er du produktiv, det ser rigtig godt ud.
  Hilsen Heidi fra Egholmvej 16

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dem der kender mig ved jeg ikke er god til at sidde stille:-)

   Slet
 3. Det ser lækkert ud, gid jeg havde de samme muligheder.
  Når du ikke længere kan følge med squash'en kan de sagtens skives eller rives og puttes i fryseren.
  Et lille tip fra Lisa (som er grøn af misundelse)

  SvarSlet
 4. Jep, tak for tippet, det er faktisk gjort både med squash og agurker (agurkerne bliver blandet med eddike/sukkerlage når de kommer op så bliver deskønne.

  SvarSlet