lørdag den 6. august 2011

Lidt til drengene.

Som en lille sidebemærkning til de mange flotte kreative indslag på denne blog har jeg fået lov til at stikke hovedet forbi med noget som sikkert kunne fange opmærksomheden i afdelingen for legedrengene :-)

Under min barsel sammen med Tamra gik der for alvor gang i kreativiteten da jeg ville have at Storm´s værelse skulle ose langt væk af at der skulle leges, og på nettet fandt jeg tilfældigt i min søgen over noget så simpelt som figurer, skibe, fly, bygninger .. ja nærmest alt hvad man kan forestille sig... lavet i papir !!

I bedste "Jørgen Clevin stil" var det nu muligt at lave bandommens legetøj om igen (og lidt til) og de modeller der findes på nettet er så nøjagtige, og lig den ægte vare at det er svært at forestille sig man rent faktisk kan lave det med lim, saks, og papir. Nedenstående modeller var første forsøg.

.
Tænkte undervejs i byggeriet at jeg burde have forsøgt mig med noget mere simpelt at starte med for at lære lidt om hvordan det foregår men det viste sig at være ligetil, for der en manual med til de modeller man downloader. Det foregår i alt sin enkelthed ved at man søger efter papir modeller, downloader ark og manual i PDF og skriver ud på printeren.
Pris ! Dem som jeg har fundet og lavet er gratis og det koster ikke mere end hvad man nu bruger af blæk i printeren, for der findes et hav af gratis konstruktioner på nettet, og de nedenstående links er nogle jeg selv har brugt. Det skal dog siges at jeg har fundet nogle som linker til kinesiske sites og ville ikke lige trykke løs der.

På nedenstående links kan man se nogle af de muligheder der findes for at lave noget spændende til drengeværelset - mulighederne er ubegrænsede og man kan stort set finde en PDF med klippe ark til lige hvad man vil. Det kan godt tage en aften eller to at få klippet ud og sat sammen alt efter hvor kompleks det er, men den største fornøjelsen er faktisk at bygge det, og jeg tør næsten garantere at i vil blive overraskede over resultatet.

Skulle man se sig fristet til at prøve klippe/klistre udfordringen er der lige et par tips.

- Brug kraftigt printer papir for bedste resultat.
- Limstift kan blive lidt for bombastisk, find noget som kan lime tyndt evt pensles.

Free paper toys

Star wars modeller

100 exceptional papermodels

Nedenstående link er til en ganske sjov illusion som er nem og hurtig at gå igang med og den forbløffer de fleste, se selv videon det er en af mange sjove ting man kan klippe ud.

http://www.moillusions.com/2006/03/dragon-illusion.html

Med venlig hilsen

Lasse

3 kommentarer:

 1. Ej, hvor er det smart!
  Det har jeg aldrig set før ..


  (www.stubba.dk/blog)

  SvarSlet
 2. Det tror jeg manden og den ældste må lege med herhjemme - er sikker på det vil være et hit!

  SvarSlet
 3. Det kræver da vist lidt tålmodighed, men hvor er de fine :-)

  SvarSlet