lørdag den 6. august 2011

Hækle - DIY - pude + garnskift

Da jeg efter mit indlæg om den hæklede pude jeg er ved at lave til Storms legehjørne, er blevet spurgt om jeg vil forklare hvordan jeg skifter garn, vil jeg nu prøve at forklare mig - sig endelig til hvis der er noget der ikke er til at forstå.

Hæklet pude:

Slå 2 lm op på den nål der passer til garnet.
1. hækl 6 fm i 2 m fra nålen, sæt en markør (evt. et lille stykke garn) der hvor omg. beg.
2. 2 fm i hver m fortsæt runden ud
3. 2 fm i hver anden m, 1 fm i de andre, fortsæt runden ud
4. 2 fm i hver tredje m, 1 fm i de andre, fortsæt runden ud
5. 2 fm i hver fjerde m, 1 fm i de andre, fortsæt runden ud

og sådan fortsættes til puden har den størrelse man ønsker, til slut hækler jeg 4 omg uden udtagninger, for at glatte den lidt. Jeg har her valgt at bruge fastmasker, da jeg godt kan lide det tætte look, men det er samme opskrift jeg bruger når jeg har hæklet puder med stangmasker.Garnskift:

Jeg bruger 2 forskellig metoder, alt efter hvad jeg hækler. Denne pude er hæklet af rester, så det er ikke alle omgange der starter samme sted og striberne er ikke lige brede, derfor syntes jeg ikke det gør noget at overgangen er synlig. Her starter jeg bare med den nye farve, lægger den hen over fingeren, somom det var den jeg lige havde været igang med. Hmm kan dette forstås- og så hæfter jeg enderne bagpå eller binder enderne sammen bagpå, altefter om det bliver synligt eller ej.Når jeg har hæklet runde puder med lige brede striber, hvor jeg skifter garn samme sted hele vejen igennem, gør jeg det at jeg starter hver runde med en lm (løsmaske) og springer og springer første maske på runden over, dvs starter med første fm i 2. m, når så jeg afslutter runden, hækler jeg en km (kilemaske) i lm fra forrige runde, så bliver det pænt og jævnt, lige meget om man skifter garn eller ej.

Håber det kan bruges, og skriv endelig hvis der er noget der ikke er til at forstå.

2 kommentarer:

 1. Ej, hvor dejligt med en diy på hvordan man skifter garn!
  Jeg er bare lidt i tvivl om det med at skifte garn samme sted. Jeg prøver lige at skrive som jeg har forstået det: du ender samme sted som du startede, hvor man laver en læs maske og derefter springer en maske over - så man starter i 2. maske? .. Og så når du afslutter, hækler du en kilemaske (hvad er det?) i den man sprang over eller?

  Undskyld jeg spørger sådan .. Mit forsøg blev bare ikke 100% godt. Og vil da gerne have at det næste jeg laver bliver godt (eller i hvert fald bedre).

  (www.stubba.dk/blog)

  SvarSlet
 2. Det lyder somom du har forstået det, en km er at du tager nålen igennem masken som du plejer, men istedet for at gøre som med en fm, hvor man når man har trukket tråden op, har 2 masker og trækker tråd igennem begge masker, tager du m en km den tråd du lige har trukket igennem masken og trækker videre igennem den maske du allerede har på nålen - hm svært at forklare på skrift håber det kan forstås.
  Jeg hækler lige noget senere hvor jeg bruger den metode garnskift så tager jeg billeder der illustrerer hvordan og lægger ind.

  SvarSlet